Žiemos oazėje netoli Tauragnų, beje tai vienintelė vieta Lietuvoje kur yra pakankamai sniego, gruodžio 12 dieną, vyko Lietuvos specialiosios olimpiados slidinėjimo ir sniegbridžių varžybos. Jose dalyvavo per 50 žiemos sporto mėgėjų iš Kazlų Rūdos, Kauno, Ukmergės, Švenčionių, Radviliškio ir Utenos miestų ir rajonų. Slidinėjimo 500 m., 1km., 2km., distancijose ir estafetėje 3 po 500 m. nugalėtojais ir prizininkais įvairiose amžiaus grupėse tapo uteniškiai Arūnas Martinonis, Erik Garbul, Jonas Urbanovičius, ukmergiškiai Pavel Kirilov, Nerijus Steponavičius, Marijonas Viščiulis ir pabradiškiai Laimis Bulonas, Marius Žemaitis Sergei Demidov. Moksleivių grupėje medalius pelnė kauniečiai Šarūnas Dušauskas ir Mindaugas Kazakevičius. Moterų grupėjė nepralenkiamos buvo, vėl sportuoti pradėjusi Rūta Tuskenytė, Aušra Burbulytė ir Kristina Martinonytė. Medalius taip pat pelnė ukmergiškė Liucija Kalesinskaja ir pabradiškė Natalija Bučneva.

Sniegbridininkai rungtyniavo 100 m., 200 m. distancijose ir estafetėje 3 po 100 m. Čia ryškiais favoritais buvo Šeduvos, Kazlų Rūdos ir Utenos sportininkai. Nugalėtojais ir prizininkais tapo jau nemažą tarptautinių varžybų patirtį turintys Neda Pabilionytė, Kasparas Vaičiulis iš Šeduvos, Rimvydas Kriauzlys ir Titas Valeika iš Kazlų Rūdos, uteniškiai Lina Šumskytė ir Artūras Vėžys ir didelė grupė jaunų, pradedančių sportininkų.

Po šių varžybų, galutinai suformuota ir patvirtinta LSOK slidininkų rinktinė, kuri vasario 4-7 dienomis Estijoje, Otepje dalyvaus Europos SO slidinėjimo varžybose. Rinktinę šioms varžyboms ruošia Lietuvos nacionalinis treneris Zenonas Misiūnas, LSOK delegacijos vadove patvirtinta Utenos specialiosios mokyklos-daugiafunkcio centro direktoriaus pavaduotoja Vilgelmina Rastenienė ir septyni šio centro slidininkai.​​​​​​​​​​​​​​​​

2017 M. GRUODIS. LSOK ŽIEMOS SPORTO ŠVENTĖ UTENOJE