Jau penkerius metus mūsų treneriai dirba su spec. poreikių vaikais ir jaunimu. Diena po dienos jie kryptingai ir nuosekliai atlieka savo kruopštų ir dažnai nematomą darbą, kartu su ugdytiniais ir jų tėvais džiaugiasi net menkiausia pažanga.
Nuo 2019 m. vykdome projektą „Gimnastika neįgaliesiems“, kurį finansuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos rėmimo fondas.
Pavasarį mūsų klubas oficialiai tapo Lietuvos Specialiosios Olimpiados komiteto nariais. Rudenį Milane vyko Europos Specialiosios Olimpiados seminaras, kuriame Irina ir Rūta gavo Europos Specialiosios Olimpiados trenerių sertifikatus.
Lapkričio 17 d. mūsų klube vyko I-asis Lietuvos Specialiosios Olimpiados sportinės gimnastikos atviras čempionatas. Čempionate dalyvavo net 22 gimnastai iš Vilniaus, Klaipėdos bei Talino (Estija).Tuo pačiu metu vyko atvirų durų diena, į kurią buvo pakviesti vaikai ir jaunimas su negalia, jų tėvai, globėjai ir visi besidominantys darbu su neįgaliaisiais. Iš viso sulaukėme apie 80 dalyvių iš Vilniaus, Vilniaus rajono ir Utenos. Nesuvaidintos emocijos, švytinčios akys, nugalėjimo džiaugsmas, tėvų ir sirgalių palaikymas padarė šią dieną tikrai ypatinga.
Dėkojame Specialiosios Olimpiados komitetui už pasitikėjimą mumis ir mūsų gimnastais. Dėkojame socialiniai iniciatyvai „Kavos galia“ už rūpestį ir skanią kavą. Dėkojame visiems dalyviams ir jų tėvams, globėjams už nuoseklų darbą ir palaikymą.
2019 m. čempionatas ir atvirų durų renginiai pasibaigė, bet kasdienis darbas salėje dėl kiekvieno žingsnelio, šuoliuko ar kūlverstuko, dėl šypsenos yra ne mažiau svarbus nei visi pasaulio laimėti medaliai.
Iki naujų susitikimų!

Jau penkerius metus mūsų treneriai dirba su spec. poreikių vaikais ir jaunimu. Diena po dienos jie kryptingai ir…

Posted by Gimnastika Skrydis on 2019 m. lapkričio 18 d., pirmadienis