Vasario 19 dieną, Pabradės socialinės globos namuose, vyko seminaras ,,Badmintono sportas“. Į seminarą atvyko daug atstovų iš įvairių Lietuvos įstaigų, tai: Jasiuliškių, Zarasų, Vilijampolės socialinės globos namų, Ignalinos ,,Ryto“ gimnazijos ir sporto centro, Lazdijų rajono sporto centro, Kėdainių specialiosios mokyklos, Vilniaus Všį centro, Radviliškio rajono Šeduvos gimnazijos, Kazlų Rūdos ,,Saulės“ mokyklos.

Šio seminaro tikslas supažindinti dalyvius su badmintono taisyklėmis ir įtraukti šią sporto šaką į Lietuvos LSOK čempionatus.

Ši sporto šaka padeda stiprinti viršutinę kojų kūno dalį, lavina koordinaciją kuri padeda geriau jaustis. Iš šalies atrodo, kad tai net ne sportas, o malonumas, tačiau tai didžiulė nauda kūnui ir sveikatai.

Seminaro metu buvo pristatytas ir aptartas badmintono inventorius: stovai, tinklas, raketės, plunksninukas. Taip pat aptartos taisyklės, taškų skaičiavimo sistema, aikštelės pusės pakeitimas, padavimas, vieneto žaidimas, dvejeto žaidimas.

Taip pat buvo daug kalbėta apie pasiruošimą žaidimui. Labai svarbus yra apšilimas, kurio metu kūnas gauna tolygų fizinį krūvį, padeda išvengti traumų ir raumenų patempimų.

Seminaro dalyviai turėjo galimybę dalyvauti praktinėje treniruotėje, pasimokyti ir atlikti apšilimo pratimus. Seminaro pabaigoje visi dalyviai gavo 6 val. pažymėjimus.

Seminaro lektoriai: užimtumo specialistai Č.Šerėjus, K. Kostenkova, socialinis darbuotojas L. Lipskij

Šaltinis: http://pabradesocgloba.lt/seminaras-badmintono-sportas