Lietuvos specialiosios olimpiados komitetas organizavo Specialiosios olimpiados Šeimos sveikatos forumą Druskininkuose š. m. birželio 8–9 d. Šeimos sveikatos forumas (FHF) skirtas įtraukti intelekto sutrikimą turinčių vaikų šeimas į specialiosios olimpiados judėjimą. Šis forumas buvo orientuotas į pačius jauniausius atletus ir jų šeimas.

Pirmąją dieną visuomenės sveikatos specialistė J. Kiverienė pravedė mokomąją pamokėlę sveikos gyvensenos ir dantukų priežiūros tema. Dantukai reikalauja ne tik nuolatinės priežiūros bet ir žinių, kaip juos prižiūrėti. Todėl išklausę paskaitą vaikai, įtvirtino žinias dalyvaudami viktorinoje. Taip pat organizatoriai ir savanoriai didelį dėmesį skyrė vaikų judriesiems žaidimams, linksmosioms estafetėms. Jaunieji atletai ir jų mamos, tėčiai mokėsi vaikščioti su šiaurietiškomis lazdomis, įveikė kelių kilometrų trasą. Vakare visi forumo dalyviai grožėjosi Druskininkų miestu.

Antrąją dieną forumo dalyviai išklausė paskaitą „Emocinė vaikų sveikata“. Pranešėja vaikų ir paauglių gydytoja psichiatrė Jurga Šimaitė. Ji kalbėjo apie emocinės sveikatos svarbą bei kas ją užtikrina. Po paskaitos vyko relaksacijos užsiėmimas. Pailsėję forumo dalyviai dalyvavo kitoje veikloje, piešė plakatus, padedami dailininkės Violetos Liaudenskienės. Dalyviai aptarė forumo veiklas bei pasidalijo įspūdžiai

Šeimos sveikatos forumo tikslai:
• Suorganizuoti specialiosios olimpiados atletų šeimoms susitikimą su LSOK lyderiais, sveikatos priežiūros specialistais;
• Supažindinti šeimas su specialiuoju olimpiniu judėjimu, žaidynėmis bei sveikatinimo programomis;
• Pakviesti vaikų, jaunuolių šeimos narius į Specialiosios Olimpiados tinklą bei skatinti šeimų bendravimą.
• Siekti, kad sportininkų veikla taptų neatsiejama nuo šeimos gyvenimo bei palengvintų vaiko, jaunuolio vystymąsi.
LSOK dėkoja visiems dalyviams už gerą, betarpišką atmosferą, bei organizatoriams, savanoriams, kurie prisidėjo įgyvendinant šį Šeimos sveikatos forumą.